Lahti-Vesivehmaan lentokentällä erinomaiset mahdollisuudet kasvuun -lisää ilmailualan ammattitoimintaa tarvitaan

21.11.2019

Lahti-Vesivehmaan lentokentällä on hyvät mahdollisuudet kehittyä monipuoliseksi ilmailualan keskittymäksi. Malmin kentän lakkauttamisuhka on jo lisännyt kiinnostusta. Ilmailijoiden keskuudessa kenttä tunnetaan ja palveluja pidetään hyvinä. (Kuva: Kari Mustonen)

(Päijät-Media / Kari Mustonen 21.11.2019)
Asikkalan kunta käynnistää Lahti-Vesivehmaan lentokentän (EFLA) yleissuunnitelman laatimisen. Tulevaisuuden kehittämistoimenpiteitä linjaava suunnitelma koskee koko lentokenttää. Ilmailun lisäksi suunnitelmassa ovat alueen muutkin toiminnot. Tavoitteena on saada kentästä laadukas yleisilmailukeskus Päijät-Hämeeseen. Toteutuessaan suunnitelma saattaisi vilkastuttaa muutakin elinkeinoelämää Päijät-Hämeessä.
Kehitystä ja liikenteen kasvua on tapahtunut jatkuvasti. Kenttä on eräs eteläisen Suomen vilkkaimmista pienlentokentistä ja siellä on ympärivuotista ilmailutoimintaa, muun muassa lennonopetusta ja lentokonehuoltoa. Alueelta löytyy myös hyvin hoidettu ilmailumuseo. Kesäisillä ilmailutapahtumilla on ollut vetovoimaa.

Helsinki-Malmi -kentän tulevaisuus pohdituttaa ilmailijoita

Vesivehmaan kenttään kohdistuva kiinnostus on kasvanut senkin vuoksi, että Helsinki-Malmin lentokentän tulevaisuus on jo pitkään ollut jatkuvan epävarmuuden tilassa ja harrasteilmailun edellytykset Suomessa on saatava säilymään.
Ilmailijat tuntevat Vesivehmaan kentän, sen palvelutarjonta ja sijainti ovat hyviä. Kestopäällystetty kiitotie tehokkaine reunavaloineen on olemassa, automaattinen sääasemakin on, mutta tähtäimessä on muitakin tulevaisuudessa tarvittavia ilmailua palvelevia teknisiä lisäyksiä, muun muassa mittarilähestymiseen liittyvät tarpeet.

Isot odotukset -potentiaalia on

Mediatiedotteen mukaan Vesivehmaan lentopaikan päällikkö Jukka Salokannel odottaa yleissuunnitelman tulevilta linjauksilta paljon ja uskoo, että kentällä on kaikki mahdollisuudet kehittyä laadukkaaksi lento- ja korjaamotoiminnan keskukseksi.
Salokanteleen mukaan kentälle tarvitaan kuitenkin lisää ammattimaisia ilmailutoimijoita. Se varmistaisi lentopaikalle myös taloudellisesti vakaamman tulevaisuuden.
Päijät-Hämeessä on potentiaalia ilmailutoiminnan kasvattamiseksi, muun muassa lentokoulutus on tasokasta.
Eräs päijäthämäläinen erikoisuus on Hämeenkoskella sijaitseva huipputasoa edustava lentokoneiden ja niiden moottoreiden korjauksiin ja huoltoihin erikoistunut ilmailijoiden hyvin tuntema yritys Aero Tecno. Se on eräs Vesivehmaan lentokenttäkokonaisuuden yhteistyökumppaneista.

*