Rattijuoppoja ja kaahareita jää kiinni tasaiseen tahtiin -rattijuopon auto takavarikkoon Orimattilassa

7.11.2019

(Päijät-Media 7.11.2019)
Orimattila. Partio tapasi keskiviikkona 6.11. puolenpäivän aikoihin 60-vuotiaan ajokiellossa olevan miehen kuljettamassa henkilöautoa Lahdentiellä Orimattilassa. Mies puhalsi seulonta-alkometriin 1,9 promillea, joka ylittää törkeän rattijuopumuksen rajan. Kuljettaja käytettiin myös verikokeessa asian varmistamiseksi.
Miehen kuljettama auto otettiin takavarikkoon, koska hän on kuluvan vuoden aikana syyllistynyt kahdesti törkeään rattijuopumukseen ennen tätä tapausta. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Kaahari ajokieltoon Hollolassa

Poliisin partio ajoi 6.11.keskiviikkoaamuna tunnuksettomalla partioautolla valtatietä 12 Lahdesta Tampereen suuntaan. Hollolassa Sairakkalan kohdalla partion ohitti henkilöauto, joka jatkoi matkaa ohituksen jälkeen käyttäen kovaa nopeutta.
Partio lähti seuraamaan autoa, jonka kuljettaja käytti huomattavaa ylinopeutta. Seurannan aikana auto ohitteli muita autoja sulkuviivojen kohdilla ja risteysalueilla. Partio mittasi kovimmillaan autolle keskinopeudeksi 153 km/h nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h.
Auto kuljettanutta 24-vuotiasta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

*