Päijäthämäläinen folklorefestivaali onnistui jälleen

3.11.2019

Festivaalipäällikkö Aimo Hentinen on tyytyväinen tämänvuotisen festivaalin antiin.

(Päijät-Media 3.11.2019)
Päijäthämäläinen suuri, viikon kestänyt folkloren juhla onnistui festivaalipäällikkö Aimo Hentisen mukaan hyvin ja festivaalin tanssikattaus oli monipuolinen ja rikas kokonaisuus.
-Saimme yllättävän paljon positiivista palautetta muun muassa koulukonserteista. Taidekasvatuksen määrärahat ovat olleet erittäin niukkoja tämän vuosikymmenen ajan, mutta onneksi on olemassa vielä ihmisiä, jotka ymmärtävät tämän asian merkityksen, Hentinen sanoo.
-Olemme onnistuneet löytämään uusia esiintyjiä eri puolilta maailmaa. Festivaalin valokuvaajana toimineen David Botondin valokuvanäyttely Hollolan kirjastolla oli hyvä lisämauste tämän vuoden festivaaleilla.

Rahoitukselle on löydettävä kestävä muoto

Hollo ja Martta festivaalin järjestäjien mukaan rahoituksen osalta kansantanssin- ja musiikin on löydettävä kestävämpi muoto. Hollolan Nuorisoseuran puheenjohtaja Jarmo Talvitie muistutti kiitospuheessaan, että harrastustoiminnassa mukana olevien nuoria halutaan kasvattaa vastuunkantoon sekä toisten ihmisten huomioimiseen.
-Tälläkin festivaalilla nuoret huolehtivat kansainvälisistä vieraistamme toimien tulkin tehtävissä tai oppaina, Talvitie kiittelee.

*