Päijät-Hämeen Ilmailumuseon kävijämäärä kasvussa

2.11.2019

Päijät-Hämeen Ilmailumuseota ja ilmailun perinteitä vaalivalla Hannu Iivarisella on mittava kokemus sekä sotilasilmailun että siviili-ilmailun saroilta ja hänelle on myönnetty myös Lentokapteeni -arvonimi.

(Päijät-Media / Kari Mustonen 2.11.2019)
Asikkalan Vesivehmaalla sijaitsevassa Päijät-Hämeen Ilmailumuseossa kävi syksyllä päättyneen kauden 2019 aikana vieraskirjan mukaan 2321 tutustujaa mikä on lähes 500 enemmän kuin edellisen kauden aikana. Todellinen kävijämäärä on listattua suurempi, sillä kaikki kävijät eivät nimeään vieraskirjaan kirjoita.
-Kävijät edustivat 22 kansallisuutta, sanoo museota ylläpitävän Lahden Ilmasillan puheenjohtaja Hannu Iivarinen. Vaikka kävijöistä isoin osa onkin suomalaisia, merkitsee kansallisuuksien kirjo sitä, että aihe ja sen suomalainen perinteen säilyttäminen kiinnostaa.
Päijät-Hämeen Ilmailumuseossa on esillä sisällä 13 kokonaista lentokonetta sekä lähes 300 muuta isompaa tai pienempää ilmailuun liittyvää esinettä.

Ripaus ilmailun historiaa Tuuloksessa

Ripaus ilmailun historiaa löytyy myös Hämeenlinnan Tuuloksesta. Kauppakeskus Tuulosen sisätiloissa on Hanssin Jukka -nimellä tunnettu DC-2 (DC tulee sanoista Douglas Commercial) ja aulan katossa roikkuu koulutuskäyttöön aikanaan rakennettu Focke-Wulf Fw 44J Stieglitz. Tuulosen piha-alueella kaiken kansan nähtävinä ovat Draken ja Mig -hävittäjät.
Ensi vuonna Tuulonen voisi saada lisää ilmailullista nähtävää, jos tällä hetkellä Vesivehmaalla museohallin edessä seisova keskiraskas helikopteri MI-8 siirrettäisiin kauppakeskus Tuulosen piha-alueelle Drakenin ja Migin seuraan. Asia on ollut esillä, mutta siirto ei kuitenkaan ole vielä ihan varmaa.
Lisää ilmailumuseoasiaa Uutistori-lehdessä numero 5

*