Suomalaista yhteiskuntaa ravistellaan: Vihreät haluavat kaikki huumeet vapaaksi

31.10.2019

Huumemyönteinen ministeri Maria Ohisalo kannattaa rangaistavuuden poistamista sekä mietojen että vahvojen huumeiden osalta. (kuva: Valtioneuvoston kuvapankki)

(Päijät-Media / Kari Mustonen 31.10.2019)
Yhteiskunnan tuella pössyttelevät vihreät eivät hellitä. Vihreä Liike haluaa vapauttaa ensin miedot huumeet ja jatkossa poistaa rangaistavuuden kaikkien huumeiden käytöstä. Mitään uutta asiassa ei ole, todellisuudessa vihreät eivät ole vastustaneet huumeita koskaan.
Kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi avattu kansalaisaloite sai tarvittavat 50 000
allekirjoitusta oikeusministeriön ylläpitämällä kansalaisaloitesivustolla ja asia etenee eduskunnan käsittelyyn.
Vihreä ministeri Maria Ohisalo on julkisuudessa ilmoittanut kannattavansa kaikkien huumeiden käytön rangaistavuuden poistamista. Vihreiden nuorisojärjestö ViNo on jo aikoja sitten esittänyt, että Suomessa luovuttaisiin kokonaan huumeiden käytön rangaistavuudesta. Vapautus koskisi myös ns kovia aineita.

Huumemyönteisyyden tuputus jatkuu

Jotkut vihreät tosin myöntävät että huumeidenkäytöstä seuraa terveyshaittoja. Esimerkiksi pitkäaikaisen kannabiksen käytön on todettu olevan yhteydessä kohonneeseen skitsofreniariskiin, ja kovissa huumeissa seuraukset ovat huomattavasti rankempia. Vastapainoksi on esitetty hoitomahdollisuuksien lisäämistä.
Huumemyönteisyyden tuputus jatkuu nyt aiempaa voimakkaamin ja vihreät ja kannabisyhdistys ovat entistä ponnekkaammin ”uudistamassa” yhteiskuntaa ja vetämässä nuoria mukaan.
Asiasta myös ensi maanantain 4.11. Uutistori -lehdessä numero 5

*