Madaamit -näytelmä kertoo äitiydestä miehen näkökulmasta

9.10.2019

(Päijät-Media 9.10.2019)
Hämeenlinnan teatterissa esitettävä Tuomas Parkkisen kirjoittama komedia viihdyttää ja koskettaa. Sen tilanteet kolahtavat sekä miehiin että naisiin, niin äiteihin kuin isiinkin, nykyisiin ja tuleviin.
Madaamit on syvällinen ja oivaltava näytelmä äidiksi tulemisesta ja äitinä olemisesta. Tällä kertaa äitiyttä katsotaan kolikon kääntöpuolelta, miehen näkökulmasta.
Madaamit kertoo tavallisesta ambulanssikuskista, joka eräänä päivänä antaa periksi vaimonsa vaaleanpunaisille vauvahaaveille. Kukaan ei vain maininnut miehelle, että pienokaisen mukana taloon tunkeutuvat myös daamit.
He, jotka tietävät äitiydestä kaiken: yhtäällä piikittelee kalkattava anoppi, toisaalla pommittaa paskantärkeä naapurinrouva, eikä miehen ahdinkoa yhtään helpota se, että oma äiti takertuu kiinni housunlahkeeseen, eikä suostu laskemaan irti.
(Käsikirjoitus ja ohjaus Tuomas Parkkinen. Rooleissa: Tuija Vuolle, Johanna Reilin, Liisa Peltonen, Sanni Haahdenmaa ja Sauli Suonpää. Ensi-ilta lauantaina 12.10).

*