Julistenäyttely Lahdessa lokakuun ajan

9.10.2019

(Päijät-Media 9.10.2019)
Lokakuun ajan Museokioskissa Lahden  Aleksanterinkadulla on esillä värikkäitä julisteita, jotka pyrkivät kertomaan erilaisuudesta ja myös suvaitsevaisuudesta. Näyttelyn alullepanija on bosnialaistaustainen, Yhdysvalloissa asuva graafinen muotoilija, julistetaiteilija Mirko Ilić.
Näyttely oli ensimmäisessä muodossaan esillä Ljubljanassa keväällä 2017, jolloin mukana oli 28 julistetaiteilijaa. Ainoa näyttelyyn kutsutuille suunnittelijoille annettu reunaehto oli, että julisteeseen on sijoitettava sana toleranssi kunkin omalla äidinkielellä.
Museokioskin näyttelyssä julisteita nähdään 34 julistetaiteilijalta. Suomen näyttelyn on kuratoinut professori, graafikko  Pekka Loiri.
Toleranssi-näyttelyiden oli alun perin tarkoitus olla ulkonäyttelyitä ja siten kaikkien tavoitettavissa, mutta käytännön syistä moni Toleranssi-näyttelyistä on pidetty sisällä.

*