Huumepitoinen vuorokausi Hämeen poliisilla

9.10.2019

(Päijät-Media 9.10.2019)
Renko. Tiistaiaamuna Rengossa poliisi sai ilmoituksen henkilöautosta, jonka ratin takana nukkui mies. Auto oli pysähtyneenä keskelle risteystä. Partion mennessä paikalle, auto oli jo siirtynyt kauppaliikkeen pysäköintialueelle, josta se lähti liikkeelle, mutta poliisi pysäytti sen. Kuljettajan, noin 35-vuotias miehen hallusta löytyi murtovälineitä, anastettua omaisuutta ja huumausaineita. Hän jäi verikokeen jälkeen sairaalaan saamaan hoitoa muihin sairauksiinsa. Tapausta tutkitaan rattijuopumuksena, huumausainerikoksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, moottoriajoneuvon luvattomana käyttönä ja murtovälineen hallussapitona.

Lahti

Lahdessa Möysän kaupunginosassa 8.10. puolen päivän aikaan kaksi noin 30-vuotiasta miestä olivat leikanneet kulmahiomakoneella maastopyörän lukon rikki. Sitten miehet olivat lähteneet viemään pyörää pois paikalta, mutta ohikulkijat olivat pysäyttäneet heidät.
Miehet hylkäsivät pyörän ja poistuivat juosten läheisen kerrostalon rappukäytävään. Poliisi löysi miehet kerrostalon ylimmän kerroksen kerrostasanteelta.
Miehiltä löytyi huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä ja anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Miehet otettiin kiinni epäiltyinä varkauteen, varkauden yritykseen, huumausainerikokseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Kortiton mies ohitti poliisiauton ylinopeudella

Myöhään tiistai-iltana valtatiellä kolme liikennetehtävällä olleen poliisipartion ohitti henkilöauto huomattavalla ylinopeudella. Poliisi mittasi auton nopeudeksi 143 km/h rajoituksen ollessa 100 km/h.
Auto pysäytettiin Hattulassa. Kuljettajanoin 30-vuotias mies puhalsi nollatuloksen, mutta vaikutti päihtyneeltä. Hänet oli määrätty ajokieltoon keväällä ja hän oli jäänyt kiinni kortitta ajosta kerran aikaisemmin tänä vuonna.
Kyydissä oli noin 30-vuotias etsintäkuulutettu mies. Autosta löytyi huumausaineita, muita huumaavia lääkkeitä sekä kiväärin patruuna. Miehet otettiin kiinni ja tapausta tutkitaan huumausainerikoksena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja lievänä ampuma-aserikoksena.

*