Hollola järjesti erityisruokavaliokoulutusta työntekijöilleen

8.10.2019

Hollolassa on panostettu erityisruokavalioihin pelkän perusruoan sijaan. Hollolassa kannustetaan työntekijöitä hankkimaan ja kokeilemaan uusia tuotteita.

(Päijät-Media 8.10.2019)
Hollolan kunta järjesti työntekijöilleen koulutuskeskus Salpauksen kanssa koulutuksen erityisruokavalioista.
-Aloitimme huhtikuussa ja nyt lokakuun loppuun mennessä opiskelijoiden tutkinnonosat tulevat suoritetuksi, kertoo palvelualueen esimies Kristiina Borgenström Hollolan kunnan ruoka- ja siivouspalveluista.
Koulutukseen osallistui Hollolan kunnasta sekä palvelukeittiöiden henkilöstöä että myös dieettikokin töitä tekeviä. He palvelevat 0-15-vuotiaita kouluissa ja päiväkodeissa.

Oppisopimuskoulutus

Hollolan kunnan erityisruokavalioihin keskittyneeseen koulutukseen osallistui kymmenen työntekijää. Osallistujat suorittivat erityisruokavalioon keskittyvän tutkinnonosan oppisopimuksella.
Tutkinnonosat henkilökohtaistettiin jokaisen työtehtävien ja aiemman osaamisen perusteella. Osa suoritti ammattitutkintoon kuuluvan erityisruokavalioiden valmistus -tutkinnonosan ja osa erikoisammattitutkinnon erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä -tutkinnonosan.
Koulutukseen kuului työpaikalla työn kehittämistä, itsenäisiä tehtäviä ja yhteisiä iltapäiviä. Osallistujille oli nimetty kolme työpaikkaohjaajaa.

Kasvisruokaa tarjolla vapaasti

Borgenströmin mukaan Hollolassa kannustetaan työntekijöitä hankkimaan ja kokeilemaan uusia tuotteita. Hollolan kouluissa ja päiväkodeissa on kasvisruokaa tarjolla vapaasti jokaisella aterialla ja se voi samalla olla esimerkiksi gluteeniton vaihtoehto.
-Koulutus lähti hyvin käyntiin ja saimme sujuvasti hoidettua käytännön asiat. Koulutuksen osallistujat ovat innostuneet yhä enemmän koulutuksesta mitä pidemmälle se on ehtinyt , Borgenström sanoo.
Myös muut työntekijät saavat hyötyä tästä koulutuksesta. Koulutuksen osallistujat tekivät ravitsemuskäsikirjan Hollolan kunnalle ja se tulee kaikkien työntekijöiden käyttöön.

*