Jyrki Joensuu pohtii maailmanvalloittaja Thunbergin osaa uusimmassa Synaptori-lehdessä

7.10.2019

Jyrki Joensuu pohtii maailmanvalloittaja Greta Thunbergin osaa artikkelissaan.

(Päijät-Media 7.10.2019)
Toimittaja Jyrki Joensuu pohtii ”maailmanvalloittaja” Greta Thunbergin osaa ja asemaa uusimmassa Synaptori  -lehdessään. Joensuu on toimittajuutensa lisäksi myös psykiatri, hänen näkökulmansa on  arkisen rehellinen. Lehdessä Joensuu toteaa Thunbergin kehuvan, miten Asperger tekee hänestä poikkeusyksilön.
-Hänen vanhempansa, näyttelijä ja oopperalaulaja ovat taustavoimia. Mahtava tukijärjestelmä toimii. Muuten yksi koulutyttö ei maailmaa valloita.
-Media on taitavasti valjastettu Gretan käyttöön. Gretan loppuelämä on reilassa taloudellisesti. Oppivelvollisuus on suoritettu. Ei tarvitse käydä koulua, ei opiskella ammattiin, jos ei huvita, eikä tehdä muuta kuin rahastaa maineellaan, Joensuu pohtii.
-Ennustan, että hän ja tukiryhmä kirjoittavat pikavauhdilla kirjan, ja Greta tienaa sillä miljoonia. Koska Greta, joka on jo saanut suuren rahapalkinnon, syyttää muita ahneudesta, hän perustaa säätiön, jota kautta rahat käyttää.
Thunberg on lapsitähti ja Joensuu pohtii sitäkin, miten hän kestää maailmanjulkkiksen ankaran roolin. Tosin Joensuu myös toteaa, että ihmisen tekee vahvaksi se että hän on fanaatikko kuten olivat myös WTC tornien tuhoajat.
Joensuun pohdintaa SYNAPTORI -lehdessä numero 3

*