Yli 1200 esiintyjää Hämeen suurimmalle folklorefestivaalille

3.10.2019

Viikon kestävä festivaali esittelee loka-marraskuun vaihteessa kansainvälisen nuorten ja aikuisten kansantanssi- ja musiikkikirjon lisäksi myös runsaan otoksen osallistujamaiden pukuloistosta. (kuva: Hollo&Martta festivaalisivustolta)

(Päijät-Media / Kari Mustonen 3.10.2019)
Hollo ja Martta -festivaali on eräs Suomen suurimmista kansantanssin ja kansanmusiikin kansainvälisistä tapahtumista. Erikoista siinä on se, että viikon mittainen juhla jalkautuu eri puolille Päijät-Hämettä. Festivaalin perusajatus on luoda tarjontaa erityisesti lapsille ja nuorille. Eräs tapahtuman päämääristä on luoda yhteisöllisyyttä eri maiden nuorten ja aikuisten välille.
Viikon kestävä festivaali esittelee loka-marraskuun vaihteessa kansainvälisen nuorten ja aikuisten kansantanssi- ja musiikkikirjon lisäksi myös runsaan otoksen kotimaista kansantanssia ja -musiikkia.

Mukana kahdeksan kansainvälistä ryhmää

Festivaali on jo vuosien ajan tehnyt Päijät-Hämettä tunnetuksi ja siinä on myös festivaalin ja sen yleisön välistä vuorovaikutusta. Tänä vuonna (2019) folkloren suurtapahtuma järjestetään ajalla 27.10.-3.11.
Nyt mukana on kahdeksan kansainvälistä kansantanssi- ja musiikkiryhmää Bulgariasta, Itävallasta, Intiasta, Portugalista, Slovakiasta, Unkarista, Meksikosta ja Venäjän Udmurtiasta. Mukana on 160 kansainvälistä osallistujaa.
Kotimaisia osallistujia on yli 1200, he ovat tanssijoita, muusikoita ja laulajia.  Osallistuvien esiintyjien myötä tarjolla on myös suuri eri maille ominaisten kansallisasujen kirjo.

*